DOGAĐANJA I OBAVIJESTI

Predstavljanje u JKP Vodovod Valjevo

Na poziv JKP Vodovod Valjevo, 23. lipnja 2017. u Valjevu je predstavljen proizvodni asortiman tvrtke V-ELIN. Posebni naglasak stavljen je na proizvode za daljinski nadzor i upravljanje vodovodnim i kanalizacijskim sistemima. Predstavljanju su prisustvovali predstavnici uprave i tehničko osoblje JKP Vodovod Valjevo. Prezentacija je pridonijela uspjesnoj raspravi s nizom praktičnih primjera, te medusobnoj razmjeni iskustava. Zajednički stav je da se suradnja mora nastaviti uz obostranu korist.

Predavanje u Gospodarskoj komori Makedonije

20. lipnja 2017. u Gospodarskoj komori Makedonije u Skopju održano je predavanje na temu “Daljinski nadzor i upravljanje, te daljinska mjerenja”. Predavanju je prisustvovalo tridesetak predstavnika komunalnih javnih poduzeća, predstavnici javne uprave i predstavnici energetskog sektora. Predavanje je okarakterizirano kao veoma uspjesno, a sa zainteresiranim predstavnicima, održani su i odvojeni sastanci.

17. međunarodna konferencija “Vodovodni i kanalizacioni sistemi – Jahorina 17″

Od 24. do 26. svibnja 2017. godine na Jahorini u susjednoj Bosni i Hercegovini održana je 17. međunarodna konferencija “Vodovodni i kanalizacioni sistemi – Jahorina 17″. U okviru konferencije direktor V-ELIN-a održao je predavanje o daljinskom nadzoru i upravljanju u vodovodnim i kanalizacijskim sustavima. Predavanje je bilo izuzetno dobro posjećeno, a nakon predavanja velik broj sudionika takoder je posjetio i izložbeni prostor V-ELIN-a. Posjetitelji su pokazali veliki interes za opremu iz naseg proizvodnog programa.

Sudjelovanje na “RENEXPO Water & Energy” konferenciji

U Beogradu u periodu od 25. do 27. travnja 2017. godine održana je “RENEXPO water & energy” konferencija. U okviru konferencije održana je druga konferencija na temu otpadne i pitke vode, četvrta internacionalna konferencija o energiji iz biomase, četvrta internacionalna konferencija o hidroenergiji, te konferencije o sunčevoj energiji, energiji iz smeća i konferencija o električnim vozilima.
Na konferencije se u tri dana odazvalo preko 2.500 sudionika. Uz konferenciju je održano i predtavljanje preko 100 tvrtki koje su proizvođači opreme u spomenutim područjima.
Na konferenciji je sudjelovala i predstavila svoje proizvode i tvrtka V-ELIN. Proizvodi V-ELIN-a ocijenjeni su kao vrlo inovativni a pokazano je i veliko zanimanje većine sudionika konferencije.

Predstavljanje na međunarodnoj konferenciji “Gubici u vodi 2017″

U hotelu Aristos u Zagrebu u periodu od 29. do 31. ožujka održana jemeđunarodna konferencija o gubicima u vodoopksrbnom sustavu. Ukupno je na konferenciji sudjelovalo preko 150 stručnjaka s područja vodoopskrbe s područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Na konferenciji se tvrtka V-ELIN predstavila kao jedini Hrvatski proizvođač opreme za mjerenje, upravljanje i daljinsko upravljanje u vodoopskrbi i odvodnji. Posebni naglasak na izložbenom prostru bio je na daljinskim sustavima mjerenja i upravjanja.
U sklopu konferencije, direktor V-ELIN-a, Gordan Vrbanec održao je i predavanje na temu „Daljinski nadzor i upravljanje vodoopskrbnim sustavom i kanalizacijskim sustavom“. Predavanje je naišlo na pozitivne reakcije svih prisutnih.
Osim kroz predavanje direktora, sustavi V-ELIN-a spominjani su i u prezentacijama drugih stručnjaka, kao pozitivan primjer vrhunskih tehnoloških rješenja uz primjenu domaćeg znanja.

Tvrtki V-ELIN d.o.o. povelja za uspješan rad

21.studenog 2013. na svečanosti prigodom obilježavanja 60. obljetnice djelovanja Elektrotehničkog društva Zagreb, tvrtka V-ELIN d.o.o. primila je povelju i dodijeljen joj je status počasnog člana u znak priznanja za rad na području elektrotehnike i doprinosu u struci. Svečanost je održana u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića, a povelju je primio direktor i vlasnik tvrtke Gordan Vrbanec.

Revizija turbinskog regulatora na HE Banieya (Republika Gvineja)

Od 21.04. – 01.05.2012. direktor V-ELIN-a Gordan Vrbanec boravio je na afričkom tlu, u Republici Gvineji u svrhu revizije turbinskog regulatora na lokalnoj hidroelektrani HE Banieya. Turbinska regulacija na HE Banieya sastoji se od hidromehaničke opreme i elektronskog regulatora MER, a zatečeno stanje pokazalo je da su oba agregata hidroelektrane bila neraspoloživa za pogon. Nakon 10-ak dana neprestanog rada, oba turbinska regulatora MER rade dobro i pouzdano, te uz redovno održavanje u potpunosti ispunjavaju zahtjeve pogona.

3. međunarodni simpozij o upravljanju okolišem

Dana 27. listopada 2011. sudjelujemo na 3. međunarodnom simpoziju o upravljanju okolišem koji se održava od 26.-28.11.2011. u prostorijama Fakulteta za kemijsko inženjerstvo i tehnologiju, Sveučilište u Zagrebu. Direktor V-ELIN-a gosp. Gordan Vrbanec će u suradnji s gosp. Damirom Žibratom (Nivelco) održati prezentaciju na temu “Princip rada i praktične primjene ultrazvučnih odašiljača razine u sustavima voda i otpadnih voda”.

NIVELCO seminar u Zagrebu

U zagrebačkom hotelu International 13. listopada 2011. održan je tehnički seminar o principima rada i primjenama suvremene instrumentacije za mjerenja razina, pH, otopljenog kisika i ostalih analitičkih veličina. Na seminaru je bilo nazočno preko 100 sudionika, a tehnička predavanja su održali Damir Žibrat,dipl.ing. (NIVELCO), Gordan Vrbanec,ing. (V-ELIN) i Mateo Čečuk,dipl.ing (ELMAP).