Ionizator

Antialergijski pročistač zraka

Odavna je poznat utjecaj promjene ionizacije zraka u prirodi na čovjeka. U prirodi najpovoljnije stanje je nakon grmljavinskih pljuskova kada dolazi do atmosferskog pražnjenja i povećanja negativnih iona koji osvježavaju i stimuliraju. U zatvorenim prostorima (uredi, stanovi) negativnih iona ima još i manje posebno ako su ti prostori građeni od armiranog betona, uporabom centralnog grijanja, klimatizacije, tv-a, računala, zagađenjem dimom cigarete, niskom relativnom vlagom i dr.

Osjetljivijima na klimatske promjene i ljude koji pate od alergija takvi uvjeti bitno smanjuju radne sposobnosti. Neki od simptoma smanjene količine iona u zraku su: malaksalost, gubitak koncentracije, depresija, neuroza, migrena, nesanica, kronični umor, teškoće kod dišnih organa, osjećaj gušenja…

Dovoljan broj negativnih iona nije samo neophodan za život nego se ioni vežu za zagađivala i alergene, koji su pozitivno nabijeni, takve novonastale čestice padaju na tlo i uklanjaju se iz zraka koji udišemo. Sve gore navedeno predstavlja dobar razlog da se razmisli o popravljanju mikroklime na umjetan način.

Umjetnim ioniziranjem prostora obogaćuje se zrak negativnim ionima, time se vitaliziraju naše stanice, poboljšava rad metabolizma, povećava moć koncentracije i budnost, uklanja umor, povećava otpornost prema bolestima (alergija, astma, glavobolja, besanica) i stvara se gotovo idealna imitacija prirode.


Tehničke karakteristike

  • Maksimalna potrošnja uređaja je do 1 W.
  • Dimenzije uređaja 18x17x9cm