Rastjerivač ptica

Ptice svojom prisutnošću mogu biti veliki problem za estetski izgled građevina i otvorenih prostora, ali isto tako mogu biti i značajna prijetnja za zdravlje ljudi i životinja. Najčešći problem su ptice koje žive u kolonijama, a vrlo često naseljavaju prostore u kojima su u neposrednoj blizini čovjeka. Ptičji izmet, perje, uginule jedinke i drugi kontakt sa pticama može biti izvor različitih bolesti za čovjeka, a posebno djece. Također ptičji izmet osim nepoželjnog izgleda, velika je prijetnja za različite metalne i druge dijelove građevina, stoga je potrebno na prirodi blizak način pokušati držati ptice na pristojnoj udaljenosti od prostora u kojima borave ljudi.

Rastjerivač ptica pogodan je način rješavanja ovog problema. Rastjerivač ptica vrlo kvalitetnim zvukom emitira različite ptice grabljivice i time plaši ostale ptice koje žive u kolonijama poput golubova, gavranova i dr.

Rastjerivač ptica služi za rastjerivanje ptica na građevinskim objektima (stambene zgrade, poslovne zgrade, skladišta, zatvorene nadzemne garaže, zatvorene tržnice, crkve, mostovi…), ali i na otvorenim površinama (parkovi, trgovi, tržnice, plaže, odlagališta otpada, poljoprivredne površine…).

Jedan uređaj efikasno pokriva prostor do 5.000 m2.